Online Jegyvásárlás

művész


Karol Szymanowski Kvartett

Karol Szymanowski Kvartett

Agata Szymczewska, Robert Kowalski, Volodia Mykytka, Karol Marianowski

A Karol Szymanowski Kvartettet 1995-ös varsói megalakulása óta állandóan keresi az új inspirációkat, és nyitott a kiszámíthatatlanságra; nagyszerű muzsikusok járultak hozzá a neves együttes hangzásvilágához. Tagjait mind a mai napig összeköti a rendkívül megegyező zenei felfogás, illetve a lengyel…

 Tovább

Aktuális programok


Jelenleg nincs futó program!

Agata Szymczewska, Robert Kowalski, Volodia Mykytka, Karol Marianowski

A Karol Szymanowski Kvartettet 1995-ös varsói megalakulása óta állandóan keresi az új inspirációkat, és nyitott a kiszámíthatatlanságra; nagyszerű muzsikusok járultak hozzá a neves együttes hangzásvilágához. Tagjait mind a mai napig összeköti a rendkívül megegyező zenei felfogás, illetve a lengyel zene és Karol Szymanowski lengyel zeneszerző iránti elkötelezettség. Szymanowski zenéje a maga mérhetetlen szabadságával és végtelen kifejezési lehetőségeivel még 25 év elteltével is kulcsfontosságú eleme az együttes önmeghatározásának.
A Karol Szymanowski Kvartett kamarazenei képzését a Hannoveri Zeneművészeti Egyetemen kezdte Hatto Beyerle vezetésével. Fontos mentoruk volt továbbá Eberhard Feltz, Walter Levin, Isaac Stern, Bernard Greenhouse, Alfred Brendel, Seiji Ozawa, Friedemann Weigle, valamint az Amadeus, Emerson, Juilliard és Guarneri kvartettek tagjai. Számos díjat és kitüntetést elnyertek, például weimari, hannoveri, melbourne-i, osakai és firenzei versenyeken. 2001-től kezdve a kvartett három évig tagja lehetett a BBC „New Generation Artists Scheme” (Új generációs művészek programja) nevű kezdeményezésének. Nagy elismerést vívtak ki Alban Berg zenéjének előadásával és a nekik dedikált művek bemutatásával. A nemzetközi zenei élet élvonalába mindenekelőtt Szymanowski és más lengyel, illetve kelet-európai zeneszerzők, köztük Witold Lutosławski, Sofia Gubaidulina, Mieczysław Weinberg és Krzysztof Penderecki zenéjének nagyköveteként kerültek (Pendereckivel szoros munkakapcsolatban is álltak). Elkötelezettségüket 2005-ben a híres Szymanowski-díjjal, 2007-ben pedig a Lengyel Becsületrenddel ismerték el. A Karol Szymanowski Kvartettet elsősorban az foglalkoztatja, hogy korszakokon és országhatárokon átívelő kapcsolatokat és kölcsönhatásokat
keressen. A zenészek nagy lelkesedéssel és tapasztalattal dolgoznak ki izgalmas koncertprogramokat,
amelyeket a kritikusok és a közönség egyaránt nagyra értékel. Szemléletük tükröződik diszkográfiájukban is, amely Haydn, Dvořák és Sosztakovics művei mellett számos ritkán rögzített kompozíciót is tartalmaz, például Bacewicz, Zelenski, Zarebski, Friedman, Weinberg és Rózycki darabjait.
Az együttes szoros kapcsolatát a közönséggel azonban az a számos koncert teremti meg, amelyeket világszerte ad. A kvartett olyan neves koncerttermek vendége volt, mint a New York-i Carnegie Hall, a londoni Wigmore Hall, az amszterdami Concertgebouw, a bécsi Musikverein, a berlini Konzerthaus és a sanghaji Szimfonikus Terem, valamint fellépett a Rheingau, Schleswig-Holstein, Schubertiade, BBC Proms és Lockenhaus nemzetközi fesztiválokon, továbbá koncertsorozatokon Los Angelesben, Párizsban, Londonban, Varsóban, Moszkvában, Cheltenhamben, Baselben és Perth-ben. A kvartett minden hangversenyen megmutatja, hogy nyitott a váratlanra és a kiszámíthatatlanra, az új impulzusokra és gondolatokra. Így olyan egyedülállóan bensőséges hangulat jön létre, amely világszerte inspirálja a közönséget, és 25 éve valamennyi megújuláson és változáson átsegíti a Karol Szymanowski Kvartettet.

II. KÁRPÁT-MEDENCEI KOMOLYZENEI FESZTIVÁL - FOHÁSZ A BÉKÉÉRT – FÜLEI BALÁZS ÉS A SZYMANOWSKI KVARTET

II. KÁRPÁT-MEDENCEI KOMOLYZENEI FESZTIVÁL - FOHÁSZ A BÉKÉÉRT – FÜLEI BALÁZS ÉS A SZYMANOWSKI KVARTET

Általános
  • Közremúködik

Ajánlataink


Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Magyar (HU)English (United Kingdom)